top of page

Steentapijt buiten

Een steentapijt voor buiten is de ideale waterdoorlatende verharding voor elk woonproject. Een steentapijt voor buiten bestaat uit miljoenen gedroogde en gezeefde kleine steentjes, vermengd met een hars. In tegenstelling tot een steentapijt binnenshuis, wordt hier een speciale lijm gebruikt als bindmiddel in plaats van Epoxy. Polyurethaan (PU) is een UV-bestendig, milieuvriendelijk en niet-giftig bindmiddel. Wanneer de steentjes en het bindmiddel vermengd zijn, wordt alles uitgesmeerd. Deze PU-hars zal ervoor zorgen dat de buitenvloer elastisch is en gewapend tegen alle temperaturen zowel hitte als koude.

Schermafbeelding 2021-06-15 om 10.04.15.png

Een steentapijt buiten?

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom een steentapijt een uitstekende materiaalkeuze is voor jouw terras, trappen, oprit, rond je zwembad .... Eerst en vooral is een steentapijt zeer scheur- en slijtvast en waterdoorlatend dankzij een open structuur.

 

Zo zal je geen last hebben van plasvorming bij felle regen. Daarnaast kan dit steentapijt ook tegen alle temperaturen zowel hitte als koude. Ook hoef je je geen zorgen te maken over aangroei van mos of onkruid. Mits een minimum aan onderhoud zal deze groene begroeiing achterwege blijven.

Snelle plaatsing

Voorts kan een steentapijt relatief snel geplaatst worden in vergelijking met andere materialen. Zeker indien je terras veel hoeken of ronde vormen heeft, is dat geen extra tijdrovende hindernis. Er hoeft namelijk geen maatwerk aan te pas te komen; alles slaat naadloos op elkaar aan.

Steentapijt kan bovenop verschillende soorten ondergrond geplaatst worden. Asfalt, tegels, beton, klinkers, stabilisatie zand; het vormt allemaal geen probleem. Wanneer er al een ondergrond aanwezig is, moet deze wel stabiel genoeg zijn om het steentapijt zo egaal mogelijk te kunnen plaatsen.

Design Terrasse 4 Pool Mallorca Kieselbeschichtung Steinteppich SteinDesign Deluxe GmbH.jp

Wenst u ook graag een steentapijt aan te leggen? Contacteer vrijblijvend LB Stone.

bottom of page